Puno me ne

Dërgo punimin tënd

Zoguu.al është vazhdimisht në mbështetje të talenteve të reja të cilët kanë pasion shkrimin, aktualitetin, investigimet, analizat, etj. Në kuadër të këtij procesi ftojmë të gjithë këta persona të dërgojnë punimin e tyre në adresën e e-mail-it zoguual@zoguu.al. Faleminderit!

September 25, 2021

Revista mjekësore publikon rezultatet e një studimi: Nuk është i nevojshëm përdorimi i një doze të tretë të vaksinës, mund të jetë i papërshtatshëm

1 min read

Ilustrim

Revista mjekësore, The Lancet, ka publikuar një studim ku thuhet se përdorimi i një doze të tretë të vaksinës, nuk është i nevojshëm.

Në studim theksohet se dy dozat e vaksinës vazhdojnë të jenë shumë efektive ndaj simptomave të rënda të COVID-19, në të gjitha variantet kryesore të virusit, përfshirë edhe variantin Delta.

Studimi i titulluar “Shqyrtimet për rritjen e përgjigjes imunitare të vaksinave COVID-19”, tregon se dozat përforcuese mund të jenë të papërshtatshme për individët me sistem të dobësuar imunitar, që nuk prodhojnë përgjigje të duhur imunitare pas marrjes së dy dozave të vaksinës.

Kujtojmë që shteti francez ka nisur dhënien e dozave të treta për personat e moshuar dhe njerëzit me sistem të dobët imunitar, ndërkohë Izraeli u ka ofruar fëmijëve 12 vjeç e më të rritur dozën e tretë, pesë muaj pas marrjes së dy dozave.

/Zoguu.al/