Puno me ne

Dërgo punimin tënd

Zoguu.al është vazhdimisht në mbështetje të talenteve të reja të cilët kanë pasion shkrimin, aktualitetin, investigimet, analizat, etj. Në kuadër të këtij procesi ftojmë të gjithë këta persona të dërgojnë punimin e tyre në adresën e e-mail-it zoguual@zoguu.al. Faleminderit!

September 25, 2021

Strasburgu rrëzon sistemin e drejtësisë së re; Ndalon sekuestrimin e pajisjeve të Lapsi-t

1 min read

Andi Bushati dhe Armand Shkullaku

STRASBURG- Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka hedhur poshtë vendimin për sekuestrimin e kompjuterëve dhe pajisjeve elektronike të portalit “Lapsi.al”.

“Më 21 prill 2021, Gjykata (gjyqtari në detyrë), vendosi, në interes të palëve dhe të kryerjes së përshtatshme të procesit para saj, t’i tregojë Qeverisë së Shqipërisë nën Rregullin 39 se autoritetet duhet të ndalojnë zbatimin e vendimit nr. 131, dt. 18 Prill të Gjykatës së Shkallës së Parë të Strukturës së Posaçme Kundër Krimit të Organizuar dhe korrupsionit për sekuestrimin e pajimeve të magazinimit të të dhënave dhe kompjuterëve/të dhënave elektronike që i përkasin aplikantit,” shkruhet në letër.

Pas vendimit të SPAK, për sekuestrimin e pajisje kompjuterike për shkak të qarkullimit të databazës në internet, e drejta evropiane e ndalon diçka të tillë dhe kërkon që gazetarët të mos tregojnë burimin e informacionit.

/Zoguu.al/

1 thought on “Strasburgu rrëzon sistemin e drejtësisë së re; Ndalon sekuestrimin e pajisjeve të Lapsi-t

Comments are closed.

Open chat
Raporto!