Puno me ne

Dërgo punimin tënd

Zoguu.al është vazhdimisht në mbështetje të talenteve të reja të cilët kanë pasion shkrimin, aktualitetin, investigimet, analizat, etj. Në kuadër të këtij procesi ftojmë të gjithë këta persona të dërgojnë punimin e tyre në adresën e e-mail-it zoguual@zoguu.al. Faleminderit!

July 30, 2021

Vaksina “Johnson&Johnson”, efektive kundër variantit Delta dhe mbrojtja zgjat të paktën për 8 muaj

1 min read

Vaksina “Johnson&Johnson

Vaksina kundër koronavirusit “Johnson&Johnson”, është efektive kundër variantit Delta dhe mbrojtja zgjat të paktën për 8 muaj.

Kreu i kërkimit dhe zhvillimit në Janssen të J&J, Dr. Mathai Mammen, tha se të dhënat përgjatë tetë muajve të studiuar, tregojnë që një dozë e vaksinës Johnson&Johnson shkakton një përgjigje të fortë antitrupash neutralizues që nuk zbehen dhe gjeneron qeliza imune të quajtura T-qeliza.

Vaksinimi me Pfizer, BioNTech dhe Moderna është mbrojtëse për të paktën 6 muaj, por studiuesit në Universitetin e Uashingtonit njoftuan se studimet për efektivitetit e vaksinave me vullnetarë të vaksinuar, janë shumë e ulta dhe mbrojtja duhet të zgjasë më shumë.

/Zoguu.al/

Open chat
Raporto!