Zbulim i jashtëzakonshëm në Dibër! Gjendet shpella e mbushu me eshtra njeriu (VIDEO)

Koha e leximit28 sekonta

DIBËR- Në maj të vitit 2021, në fashtin Gjuras, jo shumë larg Peshkopisë, u zbulua një shpellë e mbushur plot me eshtra njerëzore.

Emisioni “Gjurmë Shqiptare”, i cili bëri edhe zbulimin, kërkoi një grup pune të specializuar arkeologësh për të hulumtuar këtë vend.

Në shtator një antropologe franceze erdhi si e dërguar e Universitetit të Vjenës për të marrë kampione nga këto eshtra dhe për të kryer analizat e tyre.

Pas analizimit të tyre, arkeologët besojnë se këto eshtra datojnë rreth shekullit 3-5 të erës sonë, ose ndryshe 1700-1800 vite më parë.

Bazuar në Ligjin Nr.35/2016 “Për të drejtat e autorit”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Previous post Ismail Kadare dialog me Alda Bardhylin, mbi dashurinë, seksin, jetën, frikën dhe vdekjen apo librat e palexuara
Next post Formësimi i opinionit publik nga palët për situatën aktuale në Partinë Demokratike të Shqipërisë, për periudhën Shtator 2021–Janar 2022